Hoe het werkt

Griptool is de eenvoudigste app voor jouw bouwproject waar alles samenkomt. Binnen 2 minuten heb jij je eerste project aangemaakt en kun je aan de slag. Op deze pagina vind je alle info om jouw eerste Griptool project te starten & succesvol te maken.

Ervaar Griptool direct 30 dagen gratis en zonder risico.

Griptool in 5 stappen Gratis proberen

Griptool in
5 eenvoudige
stappen

Stap 1.
Schrijf je gratis in en download de app

Maak gratis een account aan via ons inschrijfformulier om te starten. Wij sturen jou een email met je gegevens en de mogelijkheid om de app te downloaden.

Stap 2.
Start jouw eerste project

Start jouw eerste bouwproject met Griptool door op de groene knop [ + project ] te klikken. Tip: geef het project de naam van bijvoorbeeld de locatie. Je project opent automatisch na het opslaan.

Stap 3 .
Maak calculaties

Voeg offerteregels toe, voeg producten uit de groothandel koppeling toe en bereken de kosten van het project. Geen zorgen, Griptool telt alles bij elkaar op.

Stap 4.
Voeg een klant toe aan je project en vul je project

Ga naar de instellingen van jouw project en voeg de klant toe. Zo kan de klant inloggen in het project én heb je alle klantgegevens gelijk in jouw project. Vervolgens kun je belangrijke zaken om rekening mee te houden toevoegen bij to do’s. Als je al op locatie bent geweest is het ook slim om direct foto’s te uploaden onder het tabblad foto’s.

Stap 5.
Voeg vakmensen toe aan het project

Ga weer naar de instellingen van jouw project en voeg nu een vakman (onderaannemer) toe. Vanaf nu kun je eenvoudig met de vakmannen communiceren vanaf één plek.

Snelstartgids: aan de slag met Griptool!

Griptool verkennen

Je start altijd op het dashboard, dit de centrale plek binnen jouw Griptool account. Vanaf hier kun je verschillende acties ondernemen en de nieuwste meldingen bekijken.

Maak je eerste project aan

Het is zover, je bent er klaar voor om te knallen met Griptool. Klik op [ + Project ] om een nieuw project aan te maken of kies een project via jouw projecten menu.

Geef het project een relevante naam, bijvoorbeeld het adres van het project.

Je ziet een aantal nieuwe knoppen verschijnen. Deze zijn gekoppeld aan dit specifieke project. Dit is wat je ermee kunt.

Financiën

Een overzicht van alle financiën van het geselecteerde project: van offerte tot meerwerk tot eindafrekening. Jij vult de bedragen in, wij rekenen de btw en totalen voor je uit. Het totaalbedrag vind je altijd onderaan je offerte.

+ Offerteregel

Hier voeg je een stukje toe aan je offerte. Voeg een titel toe, bijvoorbeeld [Badkamer verbouwing]. Noteer de benodigde producten, prijzen en voeg optioneel nog een beschrijving toe. Je kunt de regels opslaan als concept of door de klant laten goedkeuren. Op een later punt kan je altijd meerwerk toevoegen aan de offerteregel en deze ook laten goedkeuren door de klant.

Alle offerteregels samen vormen de gehele offerte.

Griptool raadt aan om te werken met goedkeuring van de klant. Op deze manier voorkom je gedoe achteraf, bijvoorbeeld over of dingen wel of niet zijn toegezegd. Alles staat op 1 plek, inclusief de goedgekeurde meerwerk-afspraken!

+ Betaling

Hier voeg je een betaling toe die door de klant is uitgevoerd. Zo kun je ook de facturatie van termijnbetalingen verwerken.

Koppeling groothandels

Griptool werkt samen met Technische Unie. Dat betekent dat je met je eigen account en met die prijzen, je Griptool offerte kan invullen. Hierover kun je jouw eigen marges rekenen. Op deze manier wordt jouw materiaal zo eenvoudig mogelijk opgenomen in de offerte en wordt er nooit wat vergeten. Ook kan je bestellen vanuit Griptool.

Berichten

Berichten versturen naar klanten en/of onderaannemers.. Hier heb je de klant communicatie overzichtelijk op één plek. Je kan een bericht sturen door onder een offerteregel op “stuur bericht” te klikken. Het is dan duidelijk dat de communicatie enkel over dit onderdeel van de gehele offerte gaat. De berichten blijven binnen een project inzichtelijk.

Foto’s

Upload foto’s naar projecten om een beeldbank van een project te creëren. Nooit meer scrollen in je fotorol! Griptool raadt aan om van alle onderdelen foto’s op te slaan, om eventueel gedoe achteraf te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan lekkages; wanneer je een foto hebt van de leidingen, is de lekkage makkelijker op te sporen. Maak daar bijvoorbeeld een map voor aan om het makkelijk terug te vinden.

Standaard upload je een foto alleen voor jezelf. Wil je deze ook met je klant of aannemer delen, dan kan dit door na uploaden te wijzigen en een naam te geven of te delen.

To do

Maak een to do aan, werk punten bij en vink ze af.

Documenten

Dit is de plek voor alle benodigde documenten binnen het project. Het kan gaan om overeenkomsten, plattegronden, bouwtekeningen etc. Alles wat jij zelf handig vindt om tijdens je project bij de hand te hebben. Standaard upload je een document alleen voor jezelf. Wil je deze ook met je klant of aannemer delen, dan kan je door na uploaden op ‘bekijk opties’ te klikken en een naam te geven of delen.

Een klant toevoegen

Navigeer naar het project waaraan je een klant wilt toevoegen. Klik vervolgens op de instellingen van je project en voeg hier de klant toe.

Een onderaannemer toevoegen

Navigeer naar het project waaraan je een onderaannemer wilt toevoegen. Klik vervolgens op de instellingen van je onderaannemer en voeg hier de klant toe.

Instellingen

Hier kun je details van jouw project zien, maar ook mensen toevoegen aan het project. Dit kan een klant zijn, een onderaannemer of een medewerker. Je bepaalt natuurlijk zelf wat hij/zij wel of niet kan zien in Griptool.

Hulp nodig?

Onderaan in ieder scherm kan je ons om hulp vragen. Wij verbeteren Griptool graag aan de hand van feedback van gebruikers. Tips en verbeterpunten worden enorm gewaardeerd!

Direct aan de slag met Griptool?

Start gratis proefperiode