Hoe het werkt

Griptool is de eenvoudigste app voor jouw bouwproject waar alles samenkomt. Binnen 2 minuten heb jij je eerste project aangemaakt en kun je aan de slag. Op deze pagina vind je alle info om jouw eerste Griptool project te starten & succesvol te maken.

Ervaar Griptool direct 1 maand gratis en zonder risico.

Griptool in 5 stappen

Griptool in 5 eenvoudige stappen

Schrijf je gratis in en download de app

Maak gratis een account aan via ons inschrijfformulier om te starten. Wij sturen jou een email met je gegevens en de mogelijkheid om de app te downloaden.

Start jouw eerste project

Start jouw eerste bouwproject met Griptool door op de groene knop + project te klikken. Tip: geef het project de naam van bijvoorbeeld de locatie.

Maak je offerte

Voeg offerteregels toe op jouw manier. Geen rekenwerk, Griptool telt alles bij elkaar op.

Voeg een klant toe aan je project en vul je project

Zodra je klaar bent met het maken van je offerte koppel je de klant. De klant dan direct inloggen in het project. jij bepaalt wat de klant wel en niet te zien krijgt.

Voeg vakmensen toe aan het project

Ook hier bepaal jij wie wat te zien krijgt. Ga naar de instellingen van jouw project en voeg nu een onderaannemer of medewerker toe. Vanaf nu kunnen alle vakmensen bij de documentatie van het project.

Klaar om te starten?

De onderdelen binnen Griptool

Wij gaan je helpen je projecten nog beter te organiseren en eenvoudiger uit te voeren. Hoe? lees hieronder per onderdeel wat je in Griptool kan doen.

Financiën

Een overzicht van alle financiën van het geselecteerde project: van offerte tot meerwerk tot eindafrekening. Jij vult de bedragen in, wij rekenen de btw en totalen voor je uit. Het totaalbedrag vind je altijd onderaan je offerte.

Offerteregel

Hier voeg je een stukje toe aan je offerte. Voeg een titel toe, bijvoorbeeld “Badkamer verbouwing”. Noteer de benodigde producten, prijzen en voeg optioneel nog een beschrijving toe. Je kunt de regels opslaan als concept of door de klant laten goedkeuren. Op een later punt kan je altijd meerwerk toevoegen aan de offerteregel en deze ook laten goedkeuren door de klant.

Alle offerteregels samen vormen de gehele offerte.

Griptool raadt aan om te werken met goedkeuring van de klant. Op deze manier voorkom je gedoe achteraf, zijn dingen wel of niet zijn toegezegd. Alles staat op 1 plek, inclusief de goedgekeurde meerwerk-afspraken!

Betaling

Voeg de betalingen van de klant toe, zo kan je precies zien hoeveel er nog betaald moet worden.

Koppeling Technische Unie

Bestel jij materialen bij de Technische Unie? Selecteer de materialen vanaf nu bij het maken van de offerteregel.

Je bent direct ingelogd op je eigen account en ziet dus de actuele prijzen. Samen met de standaard marge zal je dus nooit meer te weinig rekenen voor je materiaal.

Wil je de prijs toch aanpassen voor de klant, geen probleem! Wij geven een seintje als je het onder de inkoopprijs gaat verkopen.

Berichten

Stuur berichten vanuit een offerteregel direct naar je klant over het juiste onderwerp.

Zo heb je samen met de klant communicatie overzichtelijk op één plek. Je kan een bericht sturen door onder een offerteregel op “stuur bericht” te klikken.

Het is dan duidelijk dat de communicatie enkel over dit onderdeel van de gehele offerte gaat. De berichten blijven binnen een project inzichtelijk.

Foto’s

Upload foto’s naar projecten om een beeldbank van een project te creëren. Nooit meer scrollen in je fotorol!

Griptool raadt aan om van alle onderdelen foto’s op te slaan, om eventueel gedoe achteraf te voorkomen.

Denk aan een lekkage; wanneer je een foto hebt van de leidingen, is de lekkage makkelijker op te sporen. Je kan mappen maken om alles makkelijk terug te vinden.

Standaard upload je een foto alleen voor jezelf. Wil je deze ook met je klant of vakman delen, dan kan dit door na uploaden te wijzigen.

Todo’s

Zorgen dat je niks vergeet, maak per project een todo aan. Zo kan je ze per todo af vinken.

Documenten

Dit is de plek voor alle benodigde documenten binnen het project. Het kan gaan om overeenkomsten, plattegronden, bouwtekeningen etc.

Alles wat jij zelf handig vindt om tijdens je project bij de hand te hebben. Standaard upload je een document alleen voor jezelf. Wil je deze ook met je klant of aannemer delen, dan kan je door na uploaden op ‘bekijk opties’ te klikken en een naam te geven of delen.

Een klant toevoegen

Projecten doe je samen, daarom kan je in Griptool makkelijk een klant uitnodigen.

Navigeer naar het project waaraan je een klant wilt toevoegen. Klik vervolgens op de instellingen van je project en voeg hier de klant toe.

Vervolgens ziet de klant alle financiën, kan hij of zij offerteregels goedkeuren.

Ook de gedeelde foto’s en documenten kunnen ingezien worden. Op deze manier is een klant nog meer betrokken bij een project.

Een onderaannemer toevoegen

Werk jij samen met onderaannemers? Nodig ze uit en geef ze de juiste informatie.

Navigeer naar het project waaraan je een onderaannemer wilt toevoegen. Klik vervolgens op de instellingen van je onderaannemer en voeg hier de onderaannemer toe.

Instellingen

Hier kun je details van jouw project zien, maar ook mensen toevoegen aan het project. Dit kan een klant zijn, een onderaannemer of een medewerker. Je bepaalt natuurlijk zelf wat hij/zij wel of niet kan zien in Griptool.

Hulp nodig?

Onderaan in ieder scherm kan je ons om hulp vragen. Wij verbeteren Griptool graag aan de hand van feedback van gebruikers. Tips en verbeterpunten worden enorm gewaardeerd!

Direct aan de slag met Griptool?