Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet.

Algemeen

Voor wie is Griptool bedoeld?

Griptool is er voor de vakman en -vrouw die op projectbasis werkt en er klaar mee is om losse kladjes te hebben en onduidelijkheden in communicatie. In Griptool neem je zowel je klant als andere vakmensen hand in hand mee door het bouwproject, waardoor iedereen altijd op de hoogte is van de stand van zaken.

Voor wat voor verbouwingen kan ik Griptool gebruiken?

Alle soorten verbouwingen waarvoor betaald wordt en waarbij communicatie nodig is.

Wat kost Griptool?

Er zijn 3 soorten lidmaatschappen. Welke geschikt voor jou is, hangt af van het aantal vakmensen waarmee je wil samenwerken binnen Griptool. In het lidmaatschap van €20,- kan je samenwerken met 5 personen, in het lidmaatschap van €30,- met 10 personen en in die van €50,- met 20 personen.

Klanten worden niet meegenomen in deze lidmaatschappen en kan je altijd gewoon toevoegen.

Kan ik Griptool op mijn tablet/telefoon/laptop gebruiken?

Absoluut!

Ik kan niet inloggen, wat nu?

Stuur ons een bericht via post@griptool.nl, dan kijken we even wat er aan de hand is.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap wijzigen?

In instellingen. Wanneer je het limiet van je lidmaatschap hebt bereikt, krijg je automatisch een melding met de keuze om je lidmaatschap aan te passen. Wil je je abonnement omlaag aanpassen, stuur ons dan even een mailtje: post@griptool.nl

Ik heb een vraag, opmerking of verbeterpunt. Wat moet ik daarmee?

Stuur ons een bericht! Je kunt ons mailen op post@griptool.nl.
Wij verbeteren Griptool graag aan de hand van feedback van de gebruikers.

Hoe werkt Griptool?

Hoe maak ik een project aan?

Door op de knop + Project te klikken, links bovenaan.
Als je in een project zit, kan je naar een ander project schakelen door linksboven op het dropdown menu met de projectnaam te klikken. Al jouw lopende projecten verschijnen dan in beeld en ook de knop + Project.

Hoe maak ik een offerte aan?

Wanneer je een project hebt aangemaakt, kom je in het tabblad “financiën”. Door op + Offerteregel te klikken, kan je direct beginnen met het maken van een offerte.

Hoe plaats ik een bestelling bij de Technische Unie?

- Zorg dat je je Technische Unie accountgegevens bij de hand hebt
- Ga naar Instellingen
- Koppel de Technische Unie
- Bestel via je offerteregels

Is het mogelijk om 0% of 9% btw toe te passen?

Zeker! Bepaal je helemaal zelf.

Kan ik een boekhoudpakket koppelen aan mijn Griptool account?

Dat kan nog niet. Wel kan je delen van de factuur op betaald zetten, tijdens het project. Dit doe je in het tabblad “Financiën” door op + Betaling te klikken. Je kan zelf de manier van betaling invoeren en Griptool verrekent het met de offerte.

Hoe voeg ik een klant/medewerker/onderaannemer toe aan mijn Griptool project?

Bij instellingen staan alle 3 de opties:

+ Klant en + onderaannemer staan bovenaan de pagina. Groene knoppen. Je hebt alleen naam en mailadres nodig. Jij bepaalt tijdens het project wat zij wel of niet kunnen zien. Een onderaannemer hoeft bijvoorbeeld niet alle financiën te zien, en een klant hoeft niet de marge te zien die jij rekent.

+ Medewerker staat bij de bedrijfsgegevens. Jij bepaalt vooraf wat de medewerker kan zien en wat niet. Uiteraard kan je dit altijd aanpassen.

Hoe stuur ik een bericht naar de klant of vakman?

Wanneer je een offerteregel hebt aangemaakt en deze staat uitgeklapt, heb je onderaan een aantal opties, waaronder “stuur bericht”. Je stuurt berichten per offerteregel, zodat iedereen altijd weet waar het over gaat.

Waar kan ik documenten uploaden?

Wanneer je een project hebt aangemaakt, kom je in het tabblad “financiën”. Bovenaan kan je doorklikken naar de andere tabbladen, zoals foto’s en documenten. Daar vind je weer een knop + document of + foto.

Hoe kan ik documenten delen met de klant of vakman?

Wanneer je in het tabblad een document hebt toegevoegd, kun je klikken op “bekijk opties” en vervolgens op “wijzig”. Hier kan je ervoor kiezen om het document te delen met klant, vakman of beiden. Jij als projecteigenaar bepaalt te allen tijde wat men ziet.

Ik heb helemaal geen zin om foto’s te uploaden. Moet het?

Nee joh! We willen jou juist graag ondersteunen, dus werk vooral gewoon op je eigen manier. En als je iets mist, laat het ons dan weten, dan proberen we zo snel mogelijk Griptool te verbeteren zodat het jou en je collega’s nog beter ondersteunt.

Behoud ik mijn eigen prijzen bij Technische Unie?

Natuurlijk! Je logt in met je eigen Technische Unie-account binnen Griptool en behoudt dus ook je eigen prijzen.