Hoe kan je materialen van de Technische Unie selecteren?

In dit artikel leggen wij uit hoe je een eerste offerte aanmaakt in Griptool.

Technische Unie

Samen met de Technische Unie is een koppeling ontwikkeld om materialen te selecteren voor je offerte en materiaal te bestellen zodra de klant de offerteregel heeft goedgekeurd.

Voordat de koppeling werkt moet deze eerst worden ingesteld. Dit kan door de volgende stappen te volgen:

Zodra je bent ingelogd binnen Griptool, navigeer je rechts bovenaan naar de instellingen van de account.

Bij “Voor het bedrijf” staat onderaan de mogelijkheid om een Technische Unie account te koppelen. Hiervoor zijn de volgende gegevens nodig:

Nadat de account gekoppeld heeft, kan je links bovenaan op het Griptool icoon drukken om naar het dashboard de account te navigeren.

Selecteer een project of maak een nieuw project aan en klik vervolgens op de knop “+ offerteregel”.

Bij offerteregel toevoegen staat nu de optie om producten bij de Technische Unie te selecteren. Als er op de knop gedrukt wordt zal de website van de Technische Unie geladen worden en ben je met je eigen account ingelogd.

Na het selecteren van producten kunnen de artikelen via het winkelwagentje teruggestuurd worden naar Griptool. Deze komen dan in de offerteregel te staan waarna de offerteregel opgeslagen kan worden.

Zodra een klant de offerteregel heeft goedgekeurd verschijnt bij todo's een regel “Materiaal bestellen voor: ...” om materiaal te bestellen. Als je op de knop “Technische Unie” klikt verstuur je de artikelen naar de winkelwagen van de Technische Unie waarna je de bestelling kan afronden.

Wat als ik mijn Technische Unie account niet kan koppelen?

Het kan voorkomen dat je geen account kan koppelen, hierop krijg je de fout “inloggegevens onjuist”. Dat kan worden opgelost door de rechten bij de Technische Unie aan te passen.

Als je bij de Technische Unie inlogt en vervolgens naar Mijn account en dan Mijn organisatie navigeert (of op deze link klikt), dan zie je de gebruikers staan. Klik vervolgens op de gebruiker waarmee je op de koppeling wilt inloggen.

Onder Autorisaties bij Lijsten staat de optie "OCI Punchout", die optie moet geselecteerd zijn voordat de koppeling werkt.

Kijk verder bij onze:

Kennisbank of Veelgestelde vragen